اگر به دنبال طرز تهیه کیک شکلاتی با فر هستید، آدرس را درست آمدهاید. ولی اگر فکر میکنید که برای تهیه یک کیک شکلاتی خوشمزه و بیرقیب حتما باید شیر، تخم مرغ یا روغن داشته باشید یا اینکه با وجود رژیم غذایی، باید از درست کردن آن صرف نظر کنید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا حسابی نظر شما را عوض کنیم.
به شما خواهیم گفت که چطور با حداقل امکانات موجود در آشپزخانه، کیکهای شکلاتی خوشمزه و خوشعطر را درست کنید که تا مدتها در خاطر شما بماند. از این دستورها میتوانید برای طرز تهیه کیک خانگی با فر و بدون فر استفاده کنید؛ اما تهیه آنها در فر سادهتر است.
طرز تهیه کیک شکلاتی بدون شیر و تخم مرغ
مزیت این کیک آن است که به خاطر نداشتن لبنیات، میتوانید مدت طولانیتری آن را در یخچال نگهداری کنید. در ضمن برای کسانی که به لبنیات حساسیت دارند هم انتخاب مناسبی است.
مواد لازم برای کیک شکلاتی بدون شیر | |
آرد | 1.5 پیمانه |
شکر | یک پیمانه |
آب سرد | یک پیمانه |
سرکه سفید | یک قاشق غذاخوری |
پودر کاکائو | 3 قاشق غذاخوری |
نمک | نصف قاشق چایخوری |
جوش شیرین | یک قاشق چایخوری |
وانیل | یک قاشق چایخوری |
روغن مایع | 6 قاشق غذاخوری |
برای تهیه این کیک مراحل زیر را انجام دهید:
- ابتدا فر را روشن کنید و آن را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد ( معادل۳۵۰ درجه فارنهایت) تنظیم کنید تا کاملا گرم شود. برای این کار، حدود 15 دقیقه زمان لازم است.
- آب سرد، سرکه سفید و روغن مایع را با هم ترکیب کنید.
- در ظرفی جداگانه تمام مواد خشک یعنی آرد الک شده، شکر، پودر کاکائو، نمک و جوش شیرین را با هم مخلوط کنید.
- ترکیبات مایع را به مواد خشک اضافه کنید.
- تمام مواد را با همزن، خوب مخلوط کنید.
- کف قالب کیک را چرب کنید و مایه کیک را درون آن بریزید.
- قالب کیک را داخل فر قرار دهید.
- حدود 30 تا 40 دقیقه زمان لازم است تا کیک کاملا بپزد.
- برای خارج کردن کیک از قالب، صبر کنید تا قالب و کیک کمی سرد شوند.
میتوانید روی کیک را با کمی پودر قند الک شده و پودر پسته تزئین و در کنار خانواده نوش جان کنید.
طرز تهیه کیک شکلاتی رژیمی
در زمانی که رژیم لاغری دارید، خوردن یک کیک شکلاتی بدون شکر و روغن، یک پیشنهاد خوشمزه و کمکالری است. برای تهیه این کیک به مواد زیر نیاز است:
مواد لازم برای کیک شکلاتی رژیمی | |
آرد بادام | سه چهارم پیمانه |
تخم مرغ | یک عدد |
پوره کدو حلوایی | نصف پیمانه |
شکلات خرد شده | 100 گرم |
عسل | یک چهارم پیمانه |
پودر کاکائو | یک چهارم پیمانه |
پودر دارچین | نصق قاشق چایخوری |
بکینگ پودر | دو قاشق چایخوری |
وانیل | نصف قاشق چایخوری |
مراحل تهیه این کیک شکلاتی رژیمی به صورت زیر است:
- ابتدا فر را روشن و روی 170 درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
- آرد بادام و بکینگ پودر را با هم مخلوط کنید و سپس به ترتیب، تخم مرغ، پوره کدو حلوایی و عسل را هم اضافه کنید.
نکته: پوره کدو حلوایی باعث رطوبت و بافت بهتر کیک میشود و طعم آن در کیک، احساس نمیشود.
- در مرحله بعد، پودر کاکائو را روی محتویات ظرف، الک کنید و پس آن، وانیل و دارچین را هم اضافه کنید.
- همه مواد را با استفاده از همزن کاملا مخلوط کنید و در انتها، شکلات خرد شده را با بقیه مواد مخلوط کنید. دقت کنید که تکههای شکلات بیش از اندازه ریز نباشند.
- یک کاغذ روغنی کف قالب فر قرار دهید و ظرف را تا نیمه از مایه کیک پر کنید. میتوانید مقداری از باقیمانده شکلات خرد شده را در همین مرحله روی سطح کیک بریزید.
- قالب را 45 دقیقه داخل فر قرار دهید تا کیک کاملا بپزد.
حالا میتوانید یک کیک شکلاتی رژیمی و بسیار خوشمزه را امتحان کنید.
طرز تهیه کیک شکلاتی ساده
این دستور، یکی از متداولترین دستورهای کیک شکلاتی با فر است و گزینهای مناسب برای مهمانیها و دورهمیها است.
مواد لازم برای کیک شکلاتی در فر | |
آرد سفید | یک پیمانه |
تخم مرغ | 3 عدد |
شیر ولرم یا خامه صبحانه | نصف پیمانه |
شکر | نصف پیمانه |
کره | 100 گرم |
شکلات تختهای | 50 گرم |
پودر کاکائو | 2 قاشق غذاخوری |
بکینگ پودر | یک قاشق سوپخوری |
وانیل | نوک قاشق چایخوری |
این کیک شکلاتی به صورت زیر تهیه میشود:
- فر را روشن کنید تا با حرارت 180 درجه سانتیگراد کاملا گرم شود.
- آرد و بکینگ پودر را مخلوط و دو بار الک کنید و کنار بگذارید.
- شکلات تختهای را به روش بن ماری (غیرمستقیم) حرارت دهید تا کاملا آب شود.
- شکر و کره را با هم ترکیب کنید و 5 دقیقه هم بزنید تا رنگش روشن و حجیم شود.
- تخم مرغها را یک به یک اضافه کنید و هر کدام را چند ثانیه به هم بزنید.
- شیر ولرم یا خامه هم دمای محیط را درون ظرف بریزید و در حدی هم بزنید که همه مواد یکدست شوند.
- در این مرحله، شکلات آب شده را اضافه کنید و در حد مخلوط شدن، هم بزنید.
- در انتها، آرد را کم کم اضافه کنید و به شکل دورانی هم بزنید تا همه مواد صاف و یکدست شوند.
- کف قالب را کاغذ روغنی بیندازید یا با مخلوط روغن و آرد چرب کنید.
این کیک خوشمزه یک عصرانه خوشمزه و خوشعطر و بو است که میتوانید با خامه، گاناش یا انواع میوههای فصل آن را تزئین کنید.
طرز تهیه کیک شکلاتی رستورانی
اگر اهل رفتن به کافی شاپ باشید، حتما با کیک براونی آشنایی دارید؛ یک کیک شکلاتی بینظیر با طعم عالی که با یک بار امتحان کردن، از مشتریان وفادار آن میشوید. نظر شما چیست که این کیک خوشمزه را در منزل درست کنید؟
مواد لازم برای کیک شکلاتی رستورانی | |
آرد | سه چهارم پیمانه |
تخم مرغ | 3 عدد |
شکر | یک و نیم پیمانه |
پودر کاکائو | یک سوم پیمانه |
شکلات | 60 گرم |
کره | 120 گرم |
وانیل | نصف قاشق چایخوری |
نمک | نوک قاشق چایخوری |
مراحل پختن براونی به صورت زیر است:
- فر را روشن کنید و روی دمای 180 درجه سانتی گراد قرار دهید تا گرم شود.
- آرد را با پودر کاکائو و نمک مخلوط و الک کنید تا به خوبی هوادهی شود.
نکته: در صورت تمایل میتوانید کمی گردوی خرد شده یا شکلات چیپسی نسوز هم به محتویات آرد، اضافه کنید.
- شکلات خرد شده را همراه با کره به روش بن ماری حرارت دهید تا مایع یکدستی حاصل شود. سپس آن را کنار بگذارید تا از حرارت بیفتد.
- تخم مرغها، شکر و وانیل را در حد مخلوط شدن، با همزن دستی بزنید و این ترکیب را به شکلات آب شده اضافه کنید.
نکته: اگر میخواهید کیک سالمتری داشته باشید، میتوانید نصف پیمانه شکر را با نصف پیمانه شکر قهوهای جایگزین کنید.
- در آخر، مواد آردی را به محتویات ظرف اضافه کنید و هم بزنید تا مایه کیک، یکدست شود.
- کف قالب را چرب کنید یا کاغذ روغنی بیندازید و مایه کیک را داخل آن بریزید.
- پس از گذشت نیم ساعت، کیک شکلاتی رستورانی شما آماده است و میتوانید آن را همراه بستنی یا انواع میوههای فصل، سرو کنید.
در این مطلب، دستور تهیه چهار نوع کیک شکلاتی با فر را به شما آموزش دادیم؛ میتوانید همین الان دست به کار شوید و اعضای خانواده و دوستان را به صرف یک کیک شکلاتی لذیذ خانگی مهمان کنید.