برای تهیه یک کیک تولد درفر ایدههای روشهای بسیاری وجود دارند؛ برای مثال، شاید ترجیح دهید برای همسر خود یک کیک تولد شکلاتی درست کنید؛ اما برای بچهها، یک کیک تولد خامهای یا کیک تولد میوهای را مناسبتر بدانید.
ما اینجا هستیم تا به شما کمک کنیم یک کیک تولد خانگی بینظیر درست کنید و روزی به یادماندنی را برای عزیزانتان رقم بزنید. با ما همراه باشد تا با هم سری به دنیای رنگارنگ طرز تهیه کیک خانگی با فر و بدون فر بزنیم و آن را برای مراسم تولد آماده کنیم.
کیک تولد وانیلی
کیکهای وانیلی یک از مناسبترین انتخابها برای پخت کیک تولد هستند. طرز تهیه آنها بسیار ساده است و با یک تزئین خلاقانه، میتوانید یک ظاهر بینظیر برای آنها ایجاد کنید.
مواد لازم برای کیک تولد وانیلی | |
آرد | 345 گرم (معادل 3 پیمانه) |
تخم مرغ | 4 عدد |
شیر | یک پیمانه |
شکر | 350 گرم (معادل یک و سه چهارم پیمانه) |
روغن | یک پیمانه |
بیکینگ پودر | یک قاشق غذاخوری |
عصاره وانیل | 2 قاشق چایخوری |
نمک | نصف قاشق چایخوری |
خامه قنادی فرم گرفته | به مقدار لازم |
طرز تهیه کیک تولد وانیلی
برای تهیه این کیک باید مراحل زیر را دنبال کنید:
- قبل از هر چیز، فر را روشن کنید تا با حرارت 180 درجه سانتیگراد کاملا گرم شود.
- برای درست کردن این کیک تولد به دو قالب کیک با قطر 22 سانت نیاز دارید که باید کف هر دو کاغذ روغنی بیندازید و روی آنها را با برس روغنی، چرب کنید.
- روغن را داخل ظرفی مناسب ریخته و برای یک تا 2 دقیقه با دور کند همزن، بزنید.
- سپس، آرام آرام شکر را اضافه کنید و 3 تا 5 دقیقه دیگر، این بار با دور متوسط همزن، آن را مخلوط کنید.
- حالا وانیل را اضافه کنید و پس از آن تخم مرغها را یکی یکی داخل ظرف بریزید و هر بار مخلوط را کمی هم بزنید.
- در ظرفی جداگانه آرد، بیکینگ پودر و نمک را با هم مخلوط و سه بار الک کنید.
- آرد و شیر را در چند مرحله به مواد اولیه اضافه کنید تا مایه یکدستی حاصل شود.
- مایه کیک را به صورت مساوی داخل قالبها بریزید و سطح آنها را کاملا صاف کنید.
- بین 27 تا 30 دقیقه زمان لازم است تا کیکها کاملا بپزند.
- کیک اول را داخل یک ظرف مناسب قرار دهید و روی آن را با خامه فرم گرفته قنادی، خامهکشی کنید. میتوانید در این مرحله و مطابق با ذائقه و سلیقه خود، مقداری گردوی خرد شده یا تکههای موز روی خامه بگذارید و کیک دوم را روی آن قرار دهید.
- حالا تمام قسمتهای هر دو کیک را با خامه بپوشانید و با خامه رنگی و ترافل یا انواع میوههای فصل، روی کیک تولد را تزیین کنید.
کیک تولد شکلاتی
تنوع کیکهای شکلاتی بسیار زیاد است که یکی از بهترین دستورهای پخت آن در ادامه آموزش داده شده است:
مواد لازم برای کیک تولد شکلاتی | |
آرد | 200 گرم |
تخم مرغ | 6 عدد |
شیر | نصف پیمانه |
شکر | 250 گرم |
روغن مایع | سه چهارم پیمانه |
خامه صبحانه | 120 گرم |
شکلات شیری | 200 گرم |
پودر کاکائو | 4 قاشق سوپ خوری |
بیکینگ پودر | 3 قاشق چایخوری |
وانیل | یک هشتم قاشق چایخوری |
طرز تهیه کیک تولد شکلاتی
برای تهیه کیک تولد شکلاتی باید مراحل زیر را انجام دهید:
- فر را روشن کنید و حرارت آن را روی 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
- آرد، بیکینگ پودر، وانیل و پودر کاکائو را با هم مخلوط و چند بار الک کنید تا کاملا هوادهی شوند.
- تخم مرغها را در ظرفی جداگانه شکسته و کمی هم بزنید، سپس شیر، روغن مایع و شکر را اضافه کنید و با همزن آنقدر بزنید که شکر کاملا حل و روی مایه، تعدادی حباب ریز ظاهر شود.
- مواد خشک را به آرامی و در چند مرحله به مایه کیک اضافه کنید و به صورت دستی در یک جهت هم بزنید تا مواد یکدست شوند. پس از اضافه کردن آرد، هم زدن با همزن، پف کیک شما را میخواباند.
- مواد کیک را داخل یک قالب 24 سانتی که قبلا کف آن را چرب کردهاید، بریزید و به مدت یک تا یک ساعت و نیم در طبقه وسط فر قرار دهید.
- برای باز کردن درب فر، اجازه دهید حداقل سه چهارم از زمان استاندارد پخت آن بگذرد؛ در غیر اینصورت، پف کیک میخوابد.
- در مدت پخت کیک میتوانید مایه روکش گاناش را تهیه کنید. برای این کار، شکلات و خامه را داخل ظرفی مناسب روی حرارت غیرمستقیم قرار دهید و به آرامی هم بزنید تا شکلات کاملا ذوب شود.
- اجازه دهید گاناش یکی دو دقیقه روی حرارت بماند و سپس آن را بردارید.
- در پایان، مایه گاناش که کمی از حرارت آن کم شده را روی کیک پخته و سرد شده بریزید و روی آن را با مواد دلخواه مثل تکههای توت فرنگی یا بیسکوئیتهای شکلاتی تزئین کنید.
کیک تولد میوهای
آنچه در ادامه میآید دستور پخت یک کیک میوهای با طعم توت فرنگی است؛ اما شما میتوانید مطابق ذائقه خود، هر میوه دیگری را جایگزین کنید. استفاده از میوههای ترکیبی مانند موز و آناناس هم ایده خوب و خوشمزهای است. تزیین این مدل کیکها با میوههای رنگارنگ، جلوه متفاوتی به میز تولد شما خواهد داد.
مواد لازم کیک تولد میوهای | |
آرد | 250 گرم |
تخم مرغ | 2 عدد |
شکر | 175 گرم |
کره | 175 گرم |
وانیل | 2 قاشق چایخوری |
توت فرنگی | 200 گرم |
سس توت فرنگی | نصف استکان |
پودر قند | 3 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه کیک توت فرنگی برای تولد
برای تهیه کیک مراحل زیر را انجام دهید:
- برای تهیه این کیک تولد در فر، کره و شکر را با همزن مخلوط کنید و آنقدر بزنید تا دانههای شکر کاملا حل شوند.
- در مرحله بعد، تخم مرغها و پس از آن، وانیل را اضافه کنید و باز هم بزنید تا مخلوط یکدستی حاصل شود.
- حالا آرد را اضافه کنید و با یک لیسک، دیوارههای ظرف را هم کاملا تمیز کنید.
- مایه کیک را داخل یک قالب چرب شده بریزید و نیمی از تکههای توت فرنگی را داخل آن فرو ببرید.
- قالب را داخل فری که از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم شده است، قرار دهید.
- پس از 35 تا 40 دقیقه، کیک خوشمزه شما آماده است.
- در همین فاصله، بقیه توت فرنگیها را هم خرد کنید و همراه با سس توت فرنگی، روی حرارت ملایم قرار دهید تا میوهها کمی نرمتر شوند. دقت کنید که توت فرنگیها له نشوند.
- این سس، برخلاف روکش گاناش، باید سرد شود؛ بنابراین صبر کنید تا هم کیک و هم سس به اندازه کافی سرد شوند، سپس سس میوهای را روی کیک بریزید و روی آن کمی پودر قند بپاشید.
سس به آرامی جذب کیک میشود و در نهایت یک کیک تولد میوهای بی نظیر خواهید داشت.
طرز تهیه کیک تولد در فر به همین جا ختم نمیشود و شما میتوانید کیک اسفنجی، کیک موز و گردو یا کیک ساده خانگی را هم برای این منظور امتحان کنید. سپس با ایدههای خلاقانه، روی کیک خوشمزه خود را تزئین کنید.
سوال و جواب
- برای پخت کیک اسفنجی در فر باید دمای فر چقدر باشه؟
با سلام، برای پخت اکثر کیکها در فر باید دما 180 درجه سانتی گراد باشد. اغلب زمان پخت کیک نیز بین 45 تا 60 دقیقه است. میتوانید بعد از 45 دقیقه وضعیت کیک را به کمک یک چنگال بررسی کنید.
- برای اینکه روی کیک شکلاتی بشه میشه به جای گاناش از سس های شکلاتی و خامه قنادی استفاده کنم؟
با سلام، بله میتوانید ولی ممکن است شیرینی آن زیاد باشد. میتوانید سس شکلات را به جای خامه قنادی با خامه معمولی (صبحانه) ترکیب کنید.
- برای اینکه ارتفاع کیکم زیاد بشه باید چیکار کنم؟
با سلام، اگر منظورتان اینک است که کیک پف کند باید به میزان کافی داخل آن بکینگ پودر بریزید. اگر بکینگ پودر کیفیت خوبی نداشته باشد، مواد پف نمیکند. اما برای بیشتر شدن ارتفاع خود کیک میتوانید از قالبهایی که اندازه بزرگی ندارند، استفاده کنید (مثلا ظرف با قطر 18 یا 16 سانتی متری) که مواد نصف قابلمه را بپوشاند.