نحوه کاشت و نگهداری از گل نیلوفر

[ad_1]

%name نحوه کاشت و نگهداری از گل نیلوفر

عکس بوته‌ی گل نیلوفر پیچ بنفش

نگهداری از گل نیلوفر

گل نیلوفر که با نام‌های نیلوفر پیچ یا پیچک نیلوفر نیز شناخته می‌شود یک گیاه بومی از نواحی گرمسیر آمریکای مرکزی و جنوبی و مکزیک است که در سراسر مناطق دیگر جهان نیز کشت می‌شود. گل نیلوفر در ملت‌های بسیاری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

همه چیز درباره گل نیلوفر

گل نیلوفر پیچ گیاهی با برگ‌ها و گل‌های شیپوری بسیار زیباست که در رنگ‌های متنوعی ظاهر می‌شوند. به همین دلیل به یکی از محبوب‌ترین گل‌ها در مناطق معتدل و گرمسیر تبدیل شده است. گل‌های شیپوری رنگ گل نیلوفر معمولا در رنگ‌های ارغوانی، صورتی یا سفید رشد می‌کنند. گل نیلوفر روند رشد بسیار سریعی دارد و پس از کاشت در کمتر از یک ماه جوانه زده و رشد می‌کند.

گل نیلوفر به دلیل دایره‌ای شکل بودن نماد جاودانگی است و همچنین از آن به عنوان نماد صلح و دوستی نیز یاد می‌شود. گل‌های برخی از گیاهان نیلوفر پیچ در هنگام صبح و با نور خورشید باز می‌شوند و در هنگام عصر با تاریک شدن هوا بسته می‌شوند.

از گل نیلوفر می‌توان برای تزئین و پوشاندن دیوارها، در و پنجره، آلاچیق‌ها، ساخت طونل‌ها و… استفاده کرد زیرا خاصیت پیچیدن و بالا روندگی بسیار بالایی دارد.

%name نحوه کاشت و نگهداری از گل نیلوفر

استفاده از گل نیلوفر برای تزئین نمای خانه‌ها

از نیازمندی‌های گل نیلوفر  می‌توان به نور کامل آفتاب برای گل‌دهی، خاک با رطوبت مناسب و زهکشی شده و رسیدگی روزانه اشاره کرد.

گل نیلوفر خواص توهم‌زایی دارد و هیچکدام از اجزای آن نباید به صورت خوراکی مصرف شوند. دانه‌های گل نیلوفر دارای خواص توهم زایی بیشتری است و ماده‌ای با نام آمسید اسید یا LSA در آن وجود دارد. همچنین گلیکوزیدهای موجود در آن ممکن است باعث تهوع شوند.

کاشت گل نیلوفر

%name نحوه کاشت و نگهداری از گل نیلوفر

گل نیلوفر صورتی کم رنگ

• شرایط و زمان مناسب کاشت گل نیلوفر

این گل در شرایط آب و هوایی معتدل و گرمسیر رشد می‌کند و به مقدار کمی توانایی تحمل خشکی را دارد اما برای پژمرده نشدن و شفاف و سرزنده ماندن باید هرروز آبیاری شود. بهترین زمان برای کاشت گل نیلوفر فصل بهار بوده و زمان گل دهی آن از اواخر تابستان تا اوایل پاییز می‌باشد. این گیاه به شکل‌های درختچه‌های دائمی یا یکساله، پیچنده و بالا رونده، همیشه سبز با گل‌های شیپوی تا ارتفاع ۲ الی ۴ متری رشد می کند و بالا می‌رود.

بیشتر بخوانید:  درباره تعلیق قرارداد

• نحوه کاشت و تکثیر گل نیلوفر

تکثیر گل نیلوفر از دو طریق بذر و قلمه زنی صورت می‌گیرد. در روش اول یعنی برای کاشت این گیاه می‌توانید پس از تعطیلات عید در فصل بهار اقدام کنید. توجه کنید که پیش از کاشت نیاز به زهکشی خاک منطقه کاشت دارید. همچنین بهتر است بذرها را از چند ساعت قبل کاشت خیس کنید تا پوست زخیم آنها نرم شوند. پس از زهکشی و خیس کردن بذرها، آنها را در محل مورد نظر گذاشته و روی دانه‌ها حدودا نیم سانت خاک بریزید.

بلافاصله پس از کاشت خاک را آبیاری کنید و برای این‌کار بهتر است از اسپری یا روش‌هایی استفاده کنید که باعث جابه‌جایی بذرها نشود. پس از رشد جوانه‌ها، با توجه به تعداد انها و حجم محل مورد نظر از تعداد جوانه‌ها کم کنید. اگر بذرها را در خاک کاشته‌اید و قصد دارید آنها از حصار یا نرده‌ها بالا بروند حتما برای هر جوانه یک میله جهت بالا رفتن پیچک‌های گل نیلوفر در نظر بگیرید. اگر از گلدان جهت کاشت این گل استفاده کرده‌اید بهتر است پس از رشد و رسیدن آن به ارتفاع ۲۰ سانتی متری گلدان را جدا کرده و گل نیلوفر را به محل مورد نظر منتقل کنید.

در روش کشت قلمه نیز باید در فصل تابستان اقدام کنید و از گیاه قلمه نرم تهیه و آنرا بکارید. البته تکثیر این گیاه از طریق بذر به حدی است که شما نیاز دارید بذرهای اضافه را از محل جمع کنید تا از رشد اضافه و بیش از حد آنها جلوگیری کنید.

بیشتر بخوانید:  زندگی نامه پیر امیدیار +عکس

• نحوه آبیاری و خاک مناسب گل نیلوفر

این گیاه در اغلب خاک‌ها رشد می‌کند و خاک باغچه برای آن مناسب می‌باشد. تنها نکته‌ای که باید در مورد شرایط خاک مد نظر داشته باشید زهکشی مناسب خاک است. در صورت رطوبت بیش از حد خاک روند رشد گل نیلوفر با مشکل مواجه شده و برگ‌های آنگ کوچک‌تر و زخیم‌تر می‌شوند. همچنین زرد شدن برگ‌ها و گل دهی کمتر از عواقب رطوبت زیاد هستند.

در رابطه با آبیاری نیز گل نیلوفر نسبتا به کم آبی مقاوم است اما برای حفظ شادابی خود نیاز به رطوبت دارد و آبیاری باید به صورت منظم صورت گیر و سطح خاک رطوبت مناسبی داشته باشد. اگر آبیاری کمتر یا بیشتر (به صورت غرقابی) انجام شود با مشکل روبرو خواهید شد.

%name نحوه کاشت و نگهداری از گل نیلوفر

گل نیلوفر آبی رنگ

• نور و دمای مناسب گل نیلوفر

در صورت مواجه شدن گیاه با کمبود نور برگ‌ها کم رنگ شده و گل دهی گیاه کاهش می‌یابد. این گل به روزانه شش الی هشت ساعت نور مستقیم آفتاب نیاز دارد.

رشد گل نیلوفر در مناطق معتدل در فصل بهار و تابستان بسیار خوب است و در مناطق گرمسیر نیز قادر به رشد است. دمای مناسب آن ۱۸ درجه بوده و در مناطق گرم‌سیر باید هنگام عصر در سایه قرار گیرد تا دمای بالا باعث آسیب آن نشود. البته معمولا زیاد بودن نور برای این گیاه مشکل ساز نیست.

نحوه رسیدگی به گل نیلوفر

همانطور که گفته شد این گیاه به رسیدگی روزانه نیاز دارد و هر روز باید آبیاری شود. دقت کنید که سطح خاک خشک یا بیش از حد مرطوب نباشد. در رابطه با هرس کردن نیز به هرس خاصی نیاز ندارید. البته اگر گل نیلوفر را در گلدان کاشته‌اید ساقه‌های خارج از شکل و فرم مورد نظر را هرس کنید و برای تربیت آن از قیم مناسب استفاده کنید تا ساقه‌ها فضا و مکان مناسب برای پیچیدن و بالا رفتن داشته باشند. بهتر است از میله‌هایی با طول ۴ متر به عنوان قیم استفاده کنید که حدودا نیم متر از آن در خاک فرو رفته و ۳.۵ متر دیگر جهت بالا رفتن گیاه بیرون بماند. بهتر است از کودهای گیاهی برای این گیاه استفاده کنید.

آفات و بیماری‌هایگل نیلوفر

گل نیلوفر نیز مانند دیگر گیاهان با بیماری‌ها و آفاتی روبرو است که از جمله آنها می‌توان به شته، معدنچی برگ، مگس سفید و کنه قرمز عنکبوتی اشاره کرد. این آفات شایع‌ترین و مهم‌ترین تهدیدهای این گیاه هستند. البته نیلوفرپیچ مقاومت بالای دارد و در صورت به وجود آمدن شرایط آب و هوایی نامناسب ممکن است با بیماری‌های آن مواجه شوید.

مواجه شدن با بیماری‌های قارچی در صورت قرار گرفتن بیش از حد در سایه یا آبیاری نامناسب در روند نگه‌داری این گیاه رایج است. از شایع‌ترین بیماری‌های قارچی برای گل نیلوفرپیچ، بروز لکه‌های نارنجی-قهوه‌ای در سطح برگ‌ها مخصوصا برگ‌های زیرین است که باعث پدید آمدن لکه‌های بیشتر با مراکز زرد و کرمی و بافتی مرده و خشک در این گیاه می‌شوند.

برای مبارزه و از بین بردن این بیماری‌ها باید از قارچ‌ کش‌ها استفاده کنید.

جمع بندی

گل نیلوفرپیچ از زیباترین گیاهانی است که برای پوشاندن دیوارها‌،‌ میله‌های بالکن، حصار یا آلاچیق و… می‌توان استفاده کرد. تنوع رنگی بالای این گیاه در کنار رشد بسیار سریع و تراکم زیاد آن باعث محبوبیتش در سرتاسر دنیا شده است. با اینکه این گیاه نیاز به رسیدگی روزانه و آبیاری دارد اما کاشت آن نسبتا آسان بوده و نیازی به هرس یا کود دهی خاصی ندارد و وقت زیادی از شما نمی‌گیرد. البته روند آبیاری باید با دقت انجام شود تا آسیبی به گیاه وارد نشود.

%name نحوه کاشت و نگهداری از گل نیلوفر

گل نیلوفر با رنگ ترکیبی سفید و صورتی

 

منبع: بیتوته

[ad_2]

مطلب پیشنهادی

شرایط نگهداری و پرورش درخت پالونیا

[ad_1] درخت پالونیا معرفی درخت پالونیا درخت پالونیا یکی از زیباترین درختان در هنگام گلدهی …